Bedste dankortterminaler
RSS-ikon Hjem-ikon
 • Dankort

  Dankort, hvad er det?

  Første gang et dankort blev introduceret til befolkningen var den 1. September 1983 hvor direktøren for Pengeinstitutternes Købe- og Kreditkort A/S, Mogens Munk Rasmussen købte et par sko. Der gennemførtes 78.552 Dankort-betalinger i 1983.

  I 1984 fik vi så en hæveautomat, det er årsagen til at dankortet fik sin succes, danskerne var vilde med at have adgang til kontanter døgnet rundt. I 1984 gennemførtes 581.078 Dankort-betalinger.

  Dankortet har hele tiden været i fremdrift og er endnu ikke stoppet, i 2005 havde der eksempelvis været 5,4 mia. Dankort-betalinger siden 1983. Et tal af astronomiske proportioner.

  Koster det noget at betale med Dankort?

  Regeringen prøvede med et udspil i 2005 at indføre et gebyr på vores dankort men blev hurtigt skudt i sænk af den samlede danske befolknings harme da antallet af dankortbetalinger faldt med 18 % blot i de første to måneder med gebyr.

  Hvorfor er der sat chip på Dankort

  Chippen er særdeles vanskelig at forfalske og modvirker, at forfalskning af et Dankort bliver et problem. Alle Dankort er forsynet med chip og i modsætning til hvad mange tror, indeholder den absolut ingen personlige oplysninger af nogen art men er blot et skridt taget i en retning af sikkerhed for kortholderen.

  Hvis chippen af en eller anden årsag skulle gå i stykker kan pengeinstituttet udstede et nyt kort.

  Brugeren skal aktivere og underskrive det nye kort før brug. Af sikkerhedsmæssige årsager er de nye kort inaktive, når de bliver udsendt. Sammen med kortet modtager brugerne et brev, hvor der står, hvordan Dankortet aktiveres.

  Kan man bruge Dankort i udlandet?

  Hvis man har et Visa/Dankort så kan man ja. Man kan dog ikke garantere at der ikke opstår problemer med Dankortet da der nogle steder, ikke tages imod det og i sådanne situationer er det rart at have en alternativ betalingsform eksempelvis kontanter.

  Mange mennesker går galt i byen når de vælger at benytte sig af udelukkende denne betalingsform på ferien, oftest skyldes det, at man ikke er opmærksom på forbrugsgrænsen på Visa/Dankort, som er 2.000 kr. pr. døgn ved kontanthævninger og max 20.000 kr. pr. løbende 30 dage.

  Hvilken sikkerhedsmæssig betydning har det for kortindehaverne, at Dankortet ikke er forsynet med foto?

  Kort uden foto er lige så sikre for kortindehaverne som kort med foto. Kortindehaverne risikerer ikke noget – de kan få ethvert tab dækket i deres pengeinstitut, hvis kortet misbruges ved brug af underskrift. Kriminelle, der stjæler et Dankort, bruger i langt de fleste tilfælde Dankortet til at skaffe kontanter i en pengeautomat eller i en forretning, der udbetaler kontanter. I denne forbindelse kontrolleres identiteten ved brug af PIN-kode og ikke foto.